nieuwborgen beeldmerk
nieuwborgen beeldmerk met nb

Hier kan je een account aanmaken om te starten met je aanvraag.

Hier kan je inloggen om te starten met je aanvraag.

In deze webomgeving kunt u vergoeding voor de verschillende onderdelen van de Padwiezer aanvragen. U mag zelf bepalen wie de werkzaamheden uitvoert. Om de vergoeding te ontvangen, vragen wij u wel om te bewijzen dat de werkzaamheden ook echt uitgevoerd worden. Dat betekent dat u voor een aantal onderdelen eerst zelf actie moet ondernemen. Meer informatie hierover vindt u in het tabblad Informatie.

Waarm en zuneg thoes logo

Gas en geld besparen met de Padwiezer

Nieuwborgen.net wil u helpen gas te besparen voor een Waarm & Zuneg thoes. Want dat is beter voor Groningen, voor het klimaat en voor de portemonnee. Daarvoor is de Padwiezer gemaakt. Deze bestaat voor nu uit twee paden: het pad Verken en het pad Start. In ieder pad vindt u mogelijkheden om gas te besparen. U leest deze ook terug in de Padwiezer folder .

Uw vergoeding en totale bijdrage

In deze webomgeving kunt u de vergoeding per onderdeel van de Padwiezer aanvragen. Deze vergoeding gaat vervolgens af van de totale bijdrage die voor uw woonadres vanuit Nieuwborgen.net beschikbaar is voor de paden Verken en Start. Het systeem houdt dit automatisch voor u bij. U kunt onderdelen kiezen tot de totale bijdrage is bereikt.

Let op! Voordat u een aanvraag kunt indienen

In de meeste gevallen bepaalt u zelf wie de werkzaamheden uitvoert. Om de vergoeding te ontvangen, vragen wij u wel om te bewijzen dat de werkzaamheden ook echt uitgevoerd worden. Dat betekent dat u voor een aantal onderdelen eerst zelf actie moet ondernemen.

 • Gratis onderdelen: Een aantal onderdelen is gratis. Deze regelen wij voor u. Hiervoor is geen bewijs nodig. U kunt deze direct aanvragen.
 • Aan te schaffen onderdelen: Buisisolatie of Radiatorventilatoren schaft u eerst zelf aan bij een (web)winkel van uw keuze. De aankoopbon kunt u dan als bewijsdocument uploaden. Weet u niet waar u dit kunt kopen, neem dan contact met ons op.
 • Uit te voeren werkzaamheden: Voor de overige onderdelen mag u zelf een adviseur of bedrijf kiezen die de werkzaamheden voor u uitvoert. Deze partij moet wel aangesloten zijn bij een brancheorganisatie met erkend kwaliteitskeurmerk. Wij vragen u dan om een getekende offerte of een getekend contract te uploaden als bewijs. In deze offerte / dit contract moeten zowel uw naam en adresgegevens als die van de aanbieder staan.
 • Contact: Heeft u geen eigen adviseur, installatiebedrijf of bouwbedrijf die de werkzaamheden voor u uit kan voeren? U kunt ons ook vragen om u in contact te brengen met een partij die dit voor u doet.

Hoe werkt het?

 • Registreren: Rechts bovenin deze webomgeving kunt u zich registreren. Wij vragen u daarbij om uw eigen wachtwoord aan te maken. Met dit wachtwoord kunt u later weer inloggen om uw aanvragen te bekijken en af te ronden.
 • Keuze maken: Nadat u zich heeft geregistreerd, kunt u uw keuze maken voor een of meerdere onderdelen in zowel het pad Verken als in het pad Start. Sommige onderdelen kunt u ook meerdere keren kiezen. U bepaalt zelf welke onderdelen u kiest. U kunt een vergoeding voor meerdere onderdelen in één aanvraag indienen. U kunt ook meerdere keren een aanvraag indienen. Wilt u uw aanvraag nog niet indienen, dan kunt u ook op ‘Opslaan' klikken om uw aanvraag te bewaren.
 • Aanvragen: Nadat u uw keuze heeft gemaakt klikt u op ‘Mijn aanvraag’ en daarna onderin op ‘Aanvragen’. Bij sommige onderdelen moet u nu het bewijsdocument uploaden. Dat doet u door op ‘Upload documenten’ te klikken, het document op uw computer aan te klikken en op Openen te klikken. Heeft u geen eigen adviseur, installateur of bouwbedrijf die de werkzaamheden voor u kan uitvoeren? Dan vinkt u dat hier aan in plaats van het bewijsdocument.
 • Indienen: Nadat u alle benodigde bewijsdocumenten hebt geüpload, kunt u uw aanvraag indienen. Als uw aanvraag is goedgekeurd, dan ontvangt u de vergoeding op uw rekening. Deze vergoeding gaat dan af van de totale bijdrage die voor uw woonadres beschikbaar is.

Meer informatie over de voorwaarden vindt u in Subsidieregeling 'Waarm en Zuneg Thoes' Gemeente Oldambt 2020 op de website van Nieuwborgen.net.

In dit pad kunt u uw mogelijkheden ontdekken om gas te besparen in uw woning.

 • Folder 'Verken en start'

  Deze folder geeft eenvoudige tips en trucs om direct gas te besparen.

  Folder 'Verken en start'
  € 0,00
  € 0,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 0,00
  gratis
 • Energiecoach

  Op verzoek komt een energiecoach bij u langs. U krijgt onder andere tips over gas besparen en uitleg over de energierekening.

  Energiecoach
  € 0,00
  € 0,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 0,00
  gratis
 • Zuneg mit gas oavend

  Bezoek een ‘Zuneg mit gas oavend’ of organiseer deze voor u en uw buren (alleen wanneer dit coronaveilig kan). Tijdens de avond krijgt u tips om gas te besparen en krijgt u te zien hoe u maatregelen zelf kunt aanbrengen.

  Zuneg mit gas oavend
  € 0,00
  € 0,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 0,00
  gratis
 • Wat is wijs-advies

  Wilt u snel te weten komen welke maatregelen voor uw woning en situatie het meest geschikt zijn? Waar u het meeste gas en geld kunt besparen en hoe uw huis nog aangenamer wordt om in te wonen? Laat dan een adviseur bij u thuis langskomen voor een 'Wat is wijs?' advies.

  Wat is wijs-advies
  € 250,00
  € 25,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 225,00
 • EPA Maatwerkadvies

  Het uitgebreidere EPA Maatwerkadvies geeft voor uw woning aan welke maatregelen u het beste kunt nemen. Er staat ook in wat die maatregelen kosten en hoe lang het duurt voor u deze kosten heeft terugverdiend met een lagere energierekening.

  EPA Maatwerkadvies
  € 500,00
  € 50,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 450,00
 • Subsidie- en financieringscoach

  Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste subsidie-/leningvormen? Onze Subsidie- en Financieringscoach helpt u graag. Onze coach kan u ook ondersteunen bij het aanvragen hiervan of u in contact brengen met een onafhankelijk financieel adviseur.

  Subsidie- en financieringscoach
  € 250,00
  € 25,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 225,00
 • Quick Scan door Financieel Adviseur

  Wilt u ook grotere maatregelen nemen en weten hoe u deze het beste kunt betalen en wat dat betekent voor uw financiële situatie? Vraag dan een financieel advies door een erkend Financieel Adviseur aan.

  Quick Scan door Financieel Adviseur
  € 500,00
  € 50,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 450,00
 • Speur de energieslurper

  U kunt een week lang een energiemeter lenen. Deze meter plaatst u tussen het stopcontact en uw apparaat. Zo kunt u precies zien hoeveel energie uw apparaat verbruikt.

  Speur de energieslurper
  € 0,00
  € 0,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 0,00
  gratis
 • Check uw warmtelek

  Laat infraroodfoto’s van uw woning maken. Op deze foto’s ziet u waar uw huis warmte lekt. De experts kijken ook direct waar u last heeft van kieren en tocht. Hierdoor krijgt u een heel goed beeld waar isolatie en kierdichting in uw woning nodig is.

  Check uw warmtelek
  € 325,00
  € 35,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 290,00

In dit pad kunt u een start maken met gas besparen.

 • Ramen en deuren

  Ramen en deuren gaan na een tijd soms doorhangen. Hierdoor ontstaan kieren. Het gaat tochten en er ontsnapt warmte die u liever binnen houdt. Nieuwborgen.net brengt u graag in contact met een aannemer om uw ramen en deuren af te stellen en zo kieren te verhelpen.

  Ramen en deuren
  € 150,00
  € 75,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 75,00
 • Buisisolatie om de leidingen van de radiatoren

  Voorkom dat warmte ontsnapt door uw verwarmingsbuizen te isoleren.

  Buisisolatie om de leidingen van de radiatoren
  € 30,00
  € 15,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 15,00
 • Temperatuur cv-installatie verlagen

  Veel cv-ketels staan te warm ingesteld. Dit geeft onnodig energieverlies. Door de ketel goed in te stellen kunt u gas besparen, terwijl u daar niets van merkt. U hoeft deze mogelijkheid niet te kiezen als u al kiest voor het inregelen van uw cv.

  Temperatuur cv-installatie verlagen
  € 30,00
  € 15,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 15,00
 • Inregelen cv voor meer rendement en comfort

  Naast de temperatuur van de ketel kan uw hele cv-installatie afgesteld worden om het in huis aangenamer te maken. En het scheelt ook nog flink in uw gasverbruik. Voor deze klus is echt een expert nodig. Nieuwborgen.net brengt u graag in contact met een expert om deze klus te klaren.

  Inregelen cv voor meer rendement en comfort
  € 390,00
  € 195,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 195,00
 • Radiatorventilator (set van 3)

  Met een ventilator onder uw radiator is uw huis sneller warm met minder energie. Het is een klein apparaatje dat u aan de onderkant van de radiator vastmaakt.

  Radiatorventilator (set van 3)
  € 150,00
  € 75,00
  Bijdrage Nieuwborgen
  € 75,00